VANLIGA FRÅGOR

Våra normala leveranstider är 2-7 dagar. OBS! Beställningar lagda på helger skickas tidigast på måndagen efter.

Vi har materialen i lager och tillverkar efter order. Tillverkningstiden är ca en dag.

Vi kan anpassa mått och materialval utefter dina önskemål. Har du en idé som du vill ha hjälp att förverkliga så kan vi vara din experimentverkstad. Hör av dig så ser vi över dina önskemål tillsammans.

Ni har fri frakt till närmaste ombud.

Vid köp av varor på webbplatsen har du som kund en lagstiftad 14 dagars ångerrätt som gäller från det att du har tagit emot en vara som du har beställt.

Ångerrätten gäller inte fullt ut om varan är specialtillverkad eller på annat sätt anpassad till just dig.

För att returnera varan behöver du en returfraktsedel, kontakta oss så hjälper vi dig.

När vi fått varan kontrollerar vi och godkänner returen. Summan för returfrakten dras sedan från varuvärdet vi betalar tillbaka. Det går också bra att komma in till vår fabrik i Valdemarsvik och returnera varan utan kostnad.

Bia AB står alltid för transportrisken för dina beställningar ut till dig. Du som kund är däremot ansvarig för försändelser tillbaka till oss. Var noggrann med hur du förpackar varorna. Nederst på returfraktsedeln står kollinumret för returen. Spara kollinumret för att kunna spåra din retur och se om vi mottagit den.

Personuppgiftslagen

Vi skyddar dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med Personuppgiftslagen (1998:204). Vi sparar inte dina kunduppgifter till annat än fullföljning av din beställning. När du lägger din beställning hos oss uppger du dina personuppgifter såsom namn, adress, e-postadress och telefonnummer. I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja avtalet gentemot dig. Du har enligt GDPR rätt att få ta del av den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta oss så hjälper vårt dataskyddsombud dig och skulle det vara så att vi råkar ut för ett dataintrång eller dataförlust så kontaktar vi berörd myndighet inom 72 timmar.

Dina personuppgifter lämnas bara ut till tredje part vid beställning där betalsättet kräver att vi skickar dessa vidare. Vi säljer inte dina personuppgifter vidare till tredje part

SKÖTSELRÅD

Här hittar du skötselråd med info och tips om hur du vårdar dina möbler på bästa sätt. Hittar du inte det du söker är du självklart varmt välkommen att kontakta oss!

Tyg Sammet

100% polyester. Dammsugning för att avlägsna damm. Maskintvätt 30°, ej torktumling. Vänd fodralet ut och in för att minska slitage. Sträck tyget i vått tillstånd. Kan krympa max 3%. Tyget kan även lämnas till professionell kemtvätt för rengöring. Tyget är Reach certifierat och innehåller därmed inga skadliga ämnen.

Tyg Outdoor

Rengör med dammsugning eller fuktig trasa. Överdraget är avtagbart och tvättbart i 40 grader. Bör torktumlas varmt eller strykas för att materialet ska bibehålla sin vattenavvisande effekt.

 

Dynväv.

Rengör med dammsugning och/eller fuktig trasa.

 

Tyg Himla

Kemtvätt.

Skinn

Skinn är ett naturligt material som använder sig av olja för att skydda sin yta. Utan ett skyddande lager olja kan skinn åldras. Dessutom uppstår det sprickor när skinnet torkar. Med tiden förlorar skinn sin naturliga olja. Det är då bra att ersätta den naturliga oljan med läderskydd. Finns hos de flesta möbelbutiker och skoaffärer.

Skinnmöbler bör inte stå i direkt solljus eller för nära element eftersom värmen torkar ut skinnet och orsakar sprickor och färgskiftningar.

När du ska rengöra skinn är det bra att dammsuga med en mjuk borste. Dammsugningen tar bort smuts och hudpartiklar som kan skada lädret. Tänk på att dammsuga extra noga i sömmar och veck där smutsen brukar fastna.

Torka av hela skinnet med en fuktig trasa. När du torkat av är det bra att använda ett läderskydd. Läs noga på förpackningen hur medlet används innan du börjar.